Tüskevár hangoskönyv letöltés

Tüskevár hangoskönyv letöltés

A Tüskevár hangoskönyv letöltési forrása egy helyen!

Mivel aTüskevár hangoskönyv jelenleg kereskedelmi forgalomban van, így két lehetőség adott a letöltésére. Az egyik a hivatalos Tüskevár hangoskönyv, a másik, hogy hobbi felolvasók verzióját töltöd le.

 

HOGYAN LESZ A YOUTUBE HANGOSKÖNYVBŐL LETÖLTHETŐ MP3?

Másold ki a youtube videó linkjét és illeszd be felül a „Paste link here..” részbe. Ellenőrizd, hogy a kimeneti fájlformátum mp3 legyen. Majd kattints a START -ra és a program elkezdi a videó átalakítását mp3-ra.

Ahogy elkészült a konvertálás, megjelenik egy DOWNLOAD gomb. Kattints rá és töltsd le a hangoskönyvet mp3 formátumban. Ennyi az egész 🙂

 

Hangoskönyv letöltés és mp3 formátummá alakítás itt >>

 

Az alábbi listában mindkét lehetőség forrását megtalálod, így szabadon dönthetsz melyik hangoskönyv verzió érdekel leginkább:

Tüskevár hangoskönyv

tüskevár hangoskönyv letöltés

Ingyenes Tüskevár hangoskönyv youtube-ról letölthető verzió >>

Eredeti Tüskevár – Hangoskönyv – MP3 >>

 

Tüskevár hangoskönyv rövid összefoglalója

Egy hetedikes diák, Ladó Gyula Lajos („Tutajos”) és barátja, Pondoray Béla („Bütyök”) egy nyárra Tutajos nagybátyjához kerül, aki az öreg pákász, Matula Gergely gondjaira bízza őket, akinél a fiúk megtanulják, mit jelent a berekbeli élet.

Béla mosónő édesanyjával egyszerű életet él (mozdonyvezető édesapja meghalt), míg Gyula körülményei „elitnek” mondhatók a mérnök szülőkkel, valamint a gondoskodó nagynénivel (Piri mama). Gyula egyedül indul a Kis-Balatonra nyaralni, barátja csak később indul utána, amikor az édesanyja gyógyfürdőbe megy.

 

A városi életből kiszabadult Tutajos először romantikus helynek képzeli el a balatoni lápot, és úgy gondolja, hogy saját maga is eleget tud az ottani életről. Azonban több leckét kap: Matula tanácsa ellenére szandálban indul a mocsárba, így a sás és a tüske felsérti a lábát; Matula tanácsa ellenére leveti az ingét a tűző napon, estére leég, és Nancsi néni ápolására szorul; egyik ujját majdnem elveszíti, amikor a kifogott csuka szájához nyúl, hogy kivegye a horgot.

Bütyök érkezésekor Tutajos már hozzászokott a felelősségteljes élethez, s Matula rábízza Bütyök betanítását is. A két fiú együtt csinál mindent. Amikor a nádasban horgásznak, elkapja őket a jégzivatar, mivel nem veszik észre a viharfelhőket. A két fiú hosszabb idő alatt ér csak fedezékbe, eközben megsérülnek a lehulló jégdaraboktól. Tutajos tüdőgyulladást kap, míg felgyógyul, addig Bütyök Istvánnak segít a gazdaságban, a takarmányt mázsálja a mérlegen, közben pedig utoléri őt az első gyerekszerelem is.

 

A nyár végére a fiatalok megerősödnek, főleg Tutajos, aki a szünet elején még gyenge kisgyermek volt. A két fiú visszatér Budapestre, újra elkezdődik az iskola, találkoznak osztálytársaikkal, és újra megkezdődik a mindennapi élet. Most kezdődik el a nyolcadik osztály. (Wikipédia)

 


TOVÁBBI HANGOSKÖNYV TÉMÁK:

 

Hangoskönyv

Forrás: youtube.com, bookline.hu