Móricz Zsigmond Rokonok hangoskönyv letöltés

Móricz Zsigmond Rokonok hangoskönyv letöltés

Itt szabadon, ingyenesen letöltheted, Móricz Zsigmond Rokonok hangoskönyv hangoskönyv verzióját mp3 formátumban!

 

Móricz Zsigmond Rokonok hangoskönyv letöltés

Móricz Zsigmond Rokonok hangoskönyv

SZERZŐ

Hangoskönyv letöltése

 Rokonok  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése

 

Móricz Zsigmond Rokonok hangoskönyv tartalma röviden

Kopjáss Istvánt váratlanul kinevezik főügyésznek. Megválasztása azért meglepő, mert Makrócz a város kiskirálya, s egyben igen jó cimborája a helyi vezetőknek. Felesége, Line is elcsodálkozik ezen, de nem is firtatja, hogy miért pont férjét választották meg. Kopjáss elmondja feleségének, hogy valójában Makróczy elszólta magát: zsé, vé. Ez pedig egyet jelentett: „zsebre váglak”. Mindenkinek ezt mondogatta, miközben üdvözölte az embereket, ezt megtudván a közgyűlés nem Makróczyt, hanem Kopjáss Istvánt nevezte ki főügyésznek.

Kopjáss ahogyan nézegeti az aktákat, s az ügyeket, egyre inkább rájön, hogy mindenhol jelen van a korrupció. A hír, hogy főügyész, minden kedves ismert és eddig ismeretlen rokonhoz is eljut, akik most pénzt kérnek tőle. Minden rokona csak ezért keresi meg, és kínál fel különböző üzleti lehetőségeket – Berci bácsi is csak Kopjáss pénzére pályázik. Nem véletlenül, hiszen ha valakinek hirtelen felviszi az Isten a dolgát, akkor minden létező és nem létező rokon jelentkezik, hogy pénzre van szüksége – rokonok között pedig úgy illik, hogy segítik egymást. Kopjáss számára megvételre ajánlják fel a Boronkay-villát, méghozzá alacsony áron.

 

Kardics bácsi…

…a helyi takarékpénztár igazgatója is közli, hogy ők ketten végül is rokonok, s ennek mentén rá akarja venni őt, hogy segítsen a Sertéstenyésztő üzemet újraindítani. Kopjáss utánanéz az ügynek, s óriási csalásokat fedez fel. Rendet akar teremteni. A Sertéstenyésztő ügyeit kezdi tisztán látni, s úgy érzi, végre győzhet, elérheti minden célját, mert a kezében van mind a polgármester, mind Kardics bácsi. Közben igyekszik az összes rokonnak valamilyen állást szerezni.

Boronkay búcsúestélyén vesznek részt feleségével, amikor hazafelé menet észreveszi, hogy a Városházán ég a villany a polgármester szobájában, de ekkor még nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek. Másnap bemegy dolgozni, s látja, hogy felforgatták a Sertéstenyésztő aktáit, s minden bizonyítékot, amit idáig megszerzett, eltüntettek.

 

Bemegy a polgármesterhez, mert feljelentést akar tenni, de a polgármester kineveti, és elmagyarázza a főügyésznek, hogy ő azért töltheti be ezt a posztot hosszú idő óta, mert bár segítette a rokonait, soha egyiknek sem szerzett állást a városnál. Kiderül, hogy Berci bácsi, tulajdon nagybátyja is átverte Kopjásst.

Úgy érzi elveszett, s letaglózva hagyja el a polgármester szobáját. Nemsokára jön a hír, hogy Kopjáss pisztollyal öngyilkosságot kísérelt meg. A polgármester, s Kardics bácsi is azonnal intézkednek, hiszen a város legbecsesebb emberéről van szó, akinek életéért mindent meg kell tenni.

Forrás: doksi.hu

 

A Rokonok hangoskönyv mellett, további Móricz Zsigmond hangoskönyvek:

CÍM SZERZŐ Hangoskönyv letöltése
 A szerelmes levél  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Árvácska  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Barbárok -Novellák, karcolatok  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Betyár  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Erdély-trilógia -Géphangoskönyv  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Légy jó mindhalálig  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Móricz Zsigmond válogatott művei a Nyugatból  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Pipacsok a tengeren  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése
 Rokonok  Móricz Zsigmond Hangoskönyv letöltése

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: