Ha esik az eső, egy könyv lesz a legjobb barátod

side-view-woman-reading-indoors

A napsütéses nyári időszak után bizony szomorú tud lenni, amikor kinézünk az ablakon, és minden sötét, ráadásul kifejezetten hideg, csípős is az idő. Sok esetben ilyenkor rossz érzés elhagyni az otthonunkat, lehetetlen megfelelő programot csinálni. Ilyen esetekben nem kérdés, hogy a könyv az ember legjobb barátja!

 

Miért jó választás egy könyv az esős időben?

Akadnak persze kivételek, de a többség nem szereti, ha tartósan esik az eső. Macerás ilyenkor elindulni, szinte lehetetlen szabadtéri programot szervezni, az otthon ülés pedig hiába csábító sokszor, hosszabb távon unalmassá válhat. Ilyenkor jelent menekülést a borongós valóságból egy jó könyv, amely képletesen bárhová elrepíthet. Ráadásul sokkal másabb érzés kinézni az esős, szomorú őszi időjárásra, ha közben egy meleg takaróba tekeredve, egy forró tea vagy kávé mellett ott hever a kedvenc könyvünk, illetve benne egy ránk váró kaland.

Sokan azért nem hisznek ebben, mert a könyvek beszerzése nem olcsó mulatság, ám erre is megvan a megoldás: a megfelelő kuponok alkalmazásával a vártnál alacsonyabb áron megúszható ez a művelet. Ha pedig megvan a megfelelő könyv, akkor már csak néhány pillanat választ el attól, hogy elfeledkezz az esőről, és elmerülj a csodás történetekben, szereplőkben, kalandokban.

Miért hasznos az olvasás általánosságban?

A könyvekről nem csak esős időben lehet egyébként sok szépet elmondani. Ha kipróbálod a Libri kuponok kedvezményeit, amelyek a Kuplio.hu oldalon elérhetők, és beszerzel néhány alkotást, személyesen is megtapasztalhatod, miről beszélünk. Vásárolj meg mindent, amit csak szeretnél, ráadásul kevesebb pénzért, mint azt gondoltad volna!

Szóval a könyvek és az olvasás minden évszakban, minden időjárási körülmény közepette az új ismeretek és élmények sokaságát kínálja. Remek választás ez a feszültség csökkentésére, hiszen az olvasás nyugtató hatással bír, segít kikapcsolni, elmenekülni a mindennapi gondok elől – amelyek például egy szomorú, esős napon az átlagosnál többször juthatnak eszünkbe.

Az olvasás bizony tanulás is egyben

Miért ajánljuk még az olvasást egy esős napra, például a tévézés, vagy az okostelefon felesleges nyomkodása helyett? Mert ezzel egészen biztos, hogy fejlődik, tanul az ember, többé válik, teljesebb személyiség lesz. Mivel az olvasás ösztönzi a képzeletet és a kreativitást, ezek a képességeink sorról sorra, oldalról oldalra erősödnek, amit a hétköznapi életünkben, a napsütéses napokon is előnyeinkre használhatunk majd. Az is fontos, hogy egy jó könyv a legtöbb esetben segít fejleszteni az érzelmi intelligenciát, valamint az empátiát – ezek szintén olyan személyiségelemek, amelyeknek mindig, minden körülmények között hasznát vehetjük.

Az esős napokon tehát egy könyv lehet hűséges társ, de akár a legjobb barátod is. Egy olyan lehetőség ez a kezedben, amelyet nagy hiba lenne kihasználatlanul hagyni. Tehát ha kint esik az eső, mindig legyen kéznél egy jó könyv, lehetőleg egy olyan, ami elrepít egy fantasztikus kalandra vagy utazásra a borongós időben is.