ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat összefoglalja az hangoskonyv.eu kezelője által folytatott adatkezelési elveket és annak gyakorlatát. A látogató/felhasználó az adatok elküldésével kijelenti, hogy azok a valóságnak megfelelnek.

 

ADATKEZELŐ

 

A KEZELT ADATOK ÉS ÉRINTETTEK KÖRE

A weboldal látogatása során anonim módon a látogató session ID-t kap, amellyel a Google Analytics a személyes adatoktól függetlenül, statisztikai céllal rögzíti a látogatás kezdő- illetve befejező időpontját, illetve a látogatott oldalakat. Erről a gyakorlatról minden új látogató az első oldalletöltés alkalmával tájékoztatásban, valamint az Adatvédelmi Nyilatkozathoz hozzáférésben részesül.

A weboldalon a látogató email hírlevél-regisztráció formájában önkéntesen hozzájárulhat a következő személyes adatainak kezeléséhez:

  • vezetéknév
  • keresztnév
  • e-mail cím

A következő pontban meghatározott célokra megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.
A felhasználó által megadott adatok pontatlanságáért, vagy valótlanságáért az adatkezelő felelősséget nem vállal.

 

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA

A személyes adatok kezelésének célja

  • a felhasználóval való kapcsolattartás;
  • a felhasználó azonosítása, a többi felhasználótól való megkülönböztetése;
  • felhasználói elégedettség tesztelése és mérése;
  • az e-mail hírlevélre feliratkozók számára heti hírlevél értesítések küldése,

A felhasználó leiratkozni a “Leiratkozás” gomb/felirat megnyomásával tud az e-mailben, időtől függetlenül.

A Google Analytics által használt anonim session ID-k és cookiek (sütik) felhasználásának célja statisztikai jellegű. A felhasználó a regisztráció során önként hozzájárul, hogy a 2. pontban említett típusú adatokat az adatkezelő az adatvédelmi nyilatkozat rendelkezéseinek megfelelően felhasználja. Az adatkezelő a megadott adatokat bizalmasan kezeli.

 

AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÁLTAL MEGHATÁROZOTT ADATKEZELÉSI IDŐTARTAM

A Google Analytics által létrehozott cookiek időtartama 30 napra szól, a session ID-k a weboldal elhagyásakor automatikusan törlődnek. A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt az hangoskonyvletoltes@gmail.com e-mail címen lehet bejelenteni.

 

AZ ADATFELDOLGOZÓK KÖRE

A felhasználói adatokhoz csak az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá, harmadik félnek nem adhatók ki. Kivételt képez, hogy az adatokat kizárólag a felhasználó által leadott adatokat az email hírlevél teljesítése céljából az adatkezelő a következő félnek átadja:

Név: MailChimp c/o The Rocket Science Group, LLC
Cím: The Rocket Science Group, LLC
675 Ponce de Leon Ave NE
Suite 5000
Atlanta, GA 30308 USA

Az adatkezelő a fent említett eseteken kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak, amennyiben az megfelelő jogalappal rendelkezik.

 

AZ ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT JOGALAPJA ÉS A FELHASZNÁLÓ JOGAI

Az adatkezelés a felhasználó jóváhagyásának jogalapjával történik. A felhasználó az adatkezelő által kezelt adatokról, és annak módjáról a hangoskonyvletoltes@gmail.com e-mail címen ezen adatkezelési nyilatkozat tartalmán túl további tájékoztatást kérhet. A felhasználó által megadott adatokat a felhasználó írásos kezdeményezésére az adatkezelő 10 munkanapon belül törli. Ezt az igényt a hangoskonyvletoltes@gmail.com e-mail címen lehet bejelenteni.

 

A WEBOLDALT ÜZEMELTETŐ PARTNER ÉS TECHNOLÓGIA

Az https://hangoskonyv.eu weboldal a RACKFOREST KFT. szerverein működik, amelyről az adatok biztonsága érdekében biztonsági mentések készülnek.

Rackforest Kft.:

  • Iroda címe: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 3. em. 3008 a.
    Szervertermek címe: XIII. kerület 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22., 3. em. | X. kerület 1108 Budapest, Kozma u. 2.
  • Cégjegyzékszám: 01 09 914549
  • Adószám: 14671858-2-43
    Adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-74088/2014
  • Telefon: +36 70 362 4785
    E-mail: info@rackforest.com

 

JOGORVOSLATI LEHETŐSÉG ÉS HATÁLYOS TÖRVÉNYEK

Amennyiben a felhasználó úgy érzi, hogy Rugási Márkó Ev. a személyes adatokat nem az itt megjelöltek szerint vagy a hatályos törvénynek megfelelően kezeli, jogait az adatvédelmi biztosnál vagy polgári bíróságon érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

Az adatvédelemmel kapcsolatos kötelezettségekről az alábbi törvényekben tájékozódhat a felhasználó:
A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény
Az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során szóló 1998. évi VI. törvény
Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény