Antigoné hangoskönyv mp3 letöltés ingyen

Antigoné hangoskönyv mp3 letöltés

Az Antigoné hangoskönyv mp3 letöltési forrása egy helyen!

Mivel az Antigoné hangoskönyv mp3 nem került kereskedelmi forgalomban van, így egy féle lehetőség adott a letöltésére. Az Antigoné hangoskönyv mp3, felolvasók által készített verzióját töltheted le.

 

HOGYAN LESZ A YOUTUBE HANGOSKÖNYVBŐL LETÖLTHETŐ MP3?

Másold ki a youtube videó linkjét és illeszd be felül a „Paste link here..” részbe. Ellenőrizd, hogy a kimeneti fájlformátum mp3 legyen. Majd kattints a START -ra és a program elkezdi a videó átalakítását mp3-ra.

Ahogy elkészült a konvertálás, megjelenik egy DOWNLOAD gomb. Kattints rá és töltsd le a hangoskönyvet mp3 formátumban. Ennyi az egész 🙂

 

Hangoskönyv letöltés és mp3 formátummá alakítás itt >>

 

Szophoklész: Antigoné hangoskönyv mp3 letöltés

Antigoné hangoskönyv mp3 letöltés

Ingyenes Antigoné hangoskönyv mp3 youtube-ról letölthető verzió >>

 

Szophoklész: Antigoné hangoskönyv mp3 cselekménye

A mű reggel kezdődik, amikor Antigoné húgának, Iszménének elmondja, hogy milyen szörnyű parancsot tett közzé Kreón az országban: testvérük, Polüneikész nem kaphatja meg a végtisztességet, nem temethetik el, míg másik bátyjukat, Eteoklészt az istenek íratlan törvényei szerint tisztességgel eltemette. A bonyodalom kezdete, hogy Antigoné eltemeti testvérét, Polüneikészt, mert csak így juthat a túlvilágra.

Ezzel konfliktust robbant ki Kreónnal, a királlyal, aki megtiltotta a férfi eltemetését, mert hazaárulónak tartotta. Kreón törvényei a hatalmat képviselik, amely gyakran szemben áll az erkölcsi törvényekkel. A király elrettentő példának szánja Antigoné testvérének meggyalázását. Antigoné már a dráma legelején megjelenik, keményen megmondja a véleményét Iszménének. Jellem-, véleménybeli különbségeik azonnal megmutatkoznak. Míg Iszméné akaratilag gyenge, és követi Kreón törvényét, addig Antigoné bátor és elszánt, és a lelkiismeretére hallgat.

 

Ezután következik a kar bevonuló éneke. A nyugalmat Antigoné bontja meg, a bonyodalom kezdete, mikor egy őr elővezeti őt. Ekkor következik Kreón és Antigoné, az erkölcs és a hatalom összecsapása. Kreón dönt: a saját törvényeit tekinti fontosabbnak, a haza érdekében cselekszik, rendet akar teremteni az országában. Halálra ítéli Antigonét. Haimón menyasszonya mellett áll ki, azonban nem meri vállalni, mert tiszteli apját, de beszéde végére nyíltan szembeszegül Kreónnal.

 

Fontos fordulópont a drámában a vak jós Teiresziász érkezése, és jóslata. Haimón halálának egyértelmű bekövetkezése, és a döntéshelyzet élességének felmutatásának hatására Kreón belátja, hogy döntésén változtatni kell. Először bizonytalanság lesz úrrá rajta, majd arra hajlik, hogy megbocsásson Antigonénak, de túl későn. A kar is nyíltan Antigoné mellé áll.

A címszereplő meghal, mire Haimón öngyilkosságot követ el, ennek tudtára pedig anyja, Eurüdiké is leszúrja magát. Kreón lelki összeomlással fizet tettéért, aminél talán a halál is kisebb büntetés lett volna. Forrás: wikipédia

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

A Harry Potter hangoskönyv letöltési források egy helyen!

HARRY POTTER HANGOSKÖNYV LETÖLTÉS >>

 

Forrás: youtube.com, bookline.hu


TOVÁBBI HANGOSKÖNYV TÉMÁK: