Biblia hangoskönyv letöltés ingyen

Biblia hangoskönyv letöltés ingyen

Itt szabadon, ingyenesen letöltheted a Biblia hangoskönyv verzióját mp3 formátumban!

 

Biblia hangoskönyv letöltés:

Biblia hangoskönyv

Hangoskönyv letöltése

 Biblia -Ószövetségi és Újszövetségi Szentírás Hangoskönyv letöltése

 

Biblia hangoskönyv háttere röviden

A Biblia (amely a koiné görög βιβλίον, azaz tekercs szóból származik) azoknak a könyveknek a gyűjteménye, amelyeket a zsidóság és a kereszténység Istentől sugalmazottnak és ennek okán szentnek fogad el, tehát a hit és az erkölcs területén általános mércének tekint. A teljes Bibliát szent jellegéből adódóan keresztény Szentírásnak is nevezik. A zsidó és a keresztény Biblia terjedelme nem azonos, mert a Biblia könyveit meghatározó kánont nem egyformán határozták meg.

 

Így a héber Biblia – a Tanakh – azokat az Izrael népének adott isteni kinyilatkoztatásnak tartott írásokat tartalmazza, amelyek a kereszténység előtti időben, Izrael vallási közösségében keletkeztek.

A kereszténység is szentnek és sugalmazottnak vallja a zsidóság Bibliáját, de mellettük ugyanilyen isteni tekintélyt és kötelező mércét tulajdonít azoknak az 1. században keletkezett írásoknak, amelyek Jézus életéről és tanításáról „tanúskodnak”, és amelyeket a hagyomány szerint az apostolok és/vagy azok tanítványai írtak, vagy jegyeztek le. Így a kereszténység két részre osztja a Bibliát: a zsidó Bibliát magában foglaló Ószövetségre (Ótestamentum) és az apostoli írásokat tartalmazó Újszövetségre (Újtestamentum). Gramatának, azaz Írásoknak nevezték az ószövetségi és újszövetségi könyvek együttesét.

Forrás: wikipédia

 

TOVÁBBI HANGOSKÖNYV KATEGÓRIÁK

 


TOVÁBBI HANGOSKÖNYV TÉMÁK: