Abigél hangoskönyv letöltés

Abigél hangoskönyv letöltés

Az Abigél hangoskönyv letöltési forrása egy helyen!

Mivel az Abigél hangoskönyv jelenleg kereskedelmi forgalomban van, így két lehetőség adott a letöltésére. Az egyik a hivatalos Abigél hangoskönyv, a másik, hogy hobbi felolvasók verzióját töltöd le.

 

HOGYAN LESZ A YOUTUBE HANGOSKÖNYVBŐL LETÖLTHETŐ MP3?

Másold ki a youtube videó linkjét és illeszd be felül a „Paste link here..” részbe. Ellenőrizd, hogy a kimeneti fájlformátum mp3 legyen. Majd kattints a START -ra és a program elkezdi a videó átalakítását mp3-ra.

Ahogy elkészült a konvertálás, megjelenik egy DOWNLOAD gomb. Kattints rá és töltsd le a hangoskönyvet mp3 formátumban. Ennyi az egész 🙂

Hangoskönyv letöltés és mp3 formátummá alakítás itt >>

 

Az alábbi listában mindkét lehetőség forrását megtalálod, így szabadon dönthetsz melyik hangoskönyv verzió érdekel leginkább:

Abigél hangoskönyv

Abigél hangoskönyv letöltés

Ingyenes Abigél hangoskönyv youtube-ról letölthető verzió 1.rész >>

Ingyenes Abigél hangoskönyv youtube-ról letölthető verzió 2.rész >>

Eredeti Abigél – Hangoskönyv mp3 – Előadó: Piros Ildikó >>

 

Az Abigél hangoskönyv rövid összefoglalója

Ginát, az elkényeztetett pesti gimnazista lányt 1943-ban apja váratlanul, magyarázat nélkül egy vidéki református internátusba íratja. A Matula zárt, puritán világa rengeteg lemondásra kényszeríti a jóléthez és szabadsághoz szokott kislányt, minden kapcsolatot meg kell szakítania a külvilággal. A szigorú szabályok, a percre pontosan beosztott napirend, a dísztelen, fekete-fehér környezet a lehető legtávolabb áll addigi könnyed életétől.

Miután osztálytársai is kiközösítik, árulónak bélyegzik, nagyon magányosnak érzi magát, és szökéssel próbálkozik. A kísérlet meghiúsul, Kőnig megtalálja, és visszaviszi az intézetbe, de ez arra készteti apját, hogy elmondja Ginának, valójában miért kell ott tartózkodnia. A tábornok a katonai ellenállás vezetője, és nem akarja, hogy ellenségei a lánya nyomára akadjanak.

 

A kislányból ezután felnőtt lesz, önként vállalja a „rabságot”, és társaival is kibékül. Az intézet így már nem is tűnik olyan zordnak, Gina is egy lesz a húsz testvér közül, az addig gyermetegnek tartott titkos matulás hagyományokat is elfogadja.

Az iskola legnagyobb legendája a kertben álló kőszobor alakja köré fonódik, akit a lányok Abigélnek neveznek. Gina életében is felbukkan a titkos jótevő, aki mindenkinek segít, aki levelet ír neki. Abigél azonban már nemcsak kamaszkori gondokat old meg, hanem komoly társadalmi felelősséget vállal: pl. új okmányokat juttat el a zsidó származású diákokhoz.

 

Miután a tábornok hónapokig nem jelentkezik, Gina megnyugszik, amikor otthoni udvarlója, Kuncz Feri megkeresi, és meg akarja szöktetni. A terv kudarcot vall, a lánynak azonban mégis távoznia kell. A háború szele elérte a bevehetetlennek tűnő Matulát is, Gina menekülni kénytelen. Egy volt matulás, Horn Mici segítségével – aki már hadiözvegy – megszökik az intézetből.

Új személyazonosságot kap, és az is kiderül számára, hogy valójában az a tanár, akit egész évben gyűlölt, és lenézett, az ő legnagyobb segítője és mások életének megmentője: Abigél (Wikipédia)

 


TOVÁBBI HANGOSKÖNYV TÉMÁK:

 

Hangoskönyv

Forrás: youtube.com, bookline.hu