Oprea mese hangoskönyv

Állatok farsangja - opera mese hangoskönyv

Hogy mi is az az Oprea mese hangoskönyv? Az OpeRandi program célja, hogy valamilyen formában “randevúzzunk” a zenevilággal, jelen esetben, a meséken keresztül.

Nem kell megijedni, itt nem nagy áriákat kell végig hallgatni😃, hanem az operairodalom gyönyörű mesevilága mutatkozik be prózailag, úgy, hogy a hangulati átkötést néhány másodperces komolyzenei részek és hangeffektek kötik át, ami szerintem pont befogadható mindenki számára:)

opera mese hangoskönyv

Igazi kasszikusok is terítékre kerülnek, mert ők is szerepelnek a zeneirodalomban, ilyen pl. a Szentivánéji álom, a Hamupipőke, a Csipkerózsika vagy éppen a Hattyúk tava.

Szeretettel invitálom a kedves gyerekeket a “tollas bálba”, a kedves felnőtteket pedig egy önfeledt világba, ahol a mesék csodálatos kincsestára kívánja andalító zenével álomba ringatni vagy épp gondolatilag elkalauzolni a hallgatóságot.

 

Bízom abban, hogy ezzel utat tudunk nyitni a gyermekek fantáziájának és zenei fogékonyságának, “észrevétlenül”. Gyerekkoromban alig vártam, hogy megszólaljon a rádióban az esti mese szignál, nos ezt a hangulatot és azt mese rutinját szeretném az otthonokba visszacsempészni.
Minden héten megjelenik egy új esti mese, ha szívesen hallgatod, megköszönöm, ha feliratkozol YouTube csatornámra: OpeRandi Official. Találkozzunk ott!

 

Állatok farsangja – mese hangoskönyv 1. rész leírás:

Amikor a vadon-birodalom uralkodója unatkozik, akkor alattvalói bármit megtennének, hogy szórakoztassák királyukat, az oroszlánt. Flamingó, a kancellár is igyekszik, és megszervezi az év eseményét az állatok földjén: egy farsangi mulatságot.

Serényen készülnek a nagy napra: a báránykák díszletet terveznek, a madarak meghívókat szórnak szét a világ minden pontján, a kajmán cilindert és zsakettet vásárol magának, míg a vadászgörény hölgy a parfümériában locsolja magára az illatos üvegek tartalmát, hogy duftjával elkápráztasson mindenkit a farsangi mulatságon.

Az állatok színes világát jeleníti meg az író és a zeneszerző is egyben, mert az oroszlán indulóját is hallhatjátok ebben a részben. A dallamok alapján Ti milyennek képzelitek őt, az uralkodót?

 

A farsangi mulatságon felvonul az egész állatbirodalom: elefánték tangóznak, a bohóchalak szinkronúsznak, kajmánék pedig duetteznek… ezeket mind figyelemmel kísérhetitek a következő részekben. Várlak Benneteket szeretettel “az oroszlán udvarában”, egy jó kis esti mulatságra! A mesét elmeséli: Bátor Anna Daniela. A mesét írta: Fodor VeronikaA zenét szerezte: Camille Saint-Saëns

 

Állatok farsangja – mese hangoskönyv 2. rész

 

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: