Gyűrűk ura hangoskönyv I-II-III

Gyűrűk ura hangoskönyv

Gyűrűk ura hangoskönyv sorozat egy helyen! J. R. R. Tolkien, azaz teljes nevén John Ronald Reuel Tolkien (1892. január 3. – 1973. szeptember 2.) angol író, költő, filológus, és akadémikus, akinek neve A hobbit és a Gyűrűk ura című fantasztikus művek szerzőjeként ismerhetjük leginkább.

Gyűrűk ura hangoskönyv sorozata:

  1. A Gyűrű Szövetsége
  2. A Két Torony
  3. A Király Visszatér

1925-től 1945-ig az angolszász Rawlinson és Bosworth professzor, valamint az oxfordi Pembroke College munkatársa, 1945 és 1959 között Merton angol nyelv és irodalom professzora és az oxfordi Merton College munkatársa volt.

Egy időben C. S. Lewis közeli barátja volt – mindketten tagjai voltak a The Inklings néven ismert informális irodalmi vitacsoportnak. Ezek a Hobbittal és A Gyűrűk urával együtt összekapcsolt mesék, versek, kitalált történetek, kitalált nyelvek és irodalmi esszék egy Arda nevű fantáziavilágról és a benne lévő Középföldéről alkotják. Tolkien 1951 és 1955 között a legendárium kifejezést alkalmazta ezen írások nagyobb részén.

Szerző

Gyűrűk ura hangoskönyv cím

J. R. R. Tolkien A Gyűrű Szövetsége hangoskönyv 1/3
J. R. R. Tolkien A Gyűrű Szövetsége hangoskönyv 2/3
J. R. R. Tolkien A Gyűrű Szövetsége hangoskönyv 3/3
J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura A Két Torony hangoskönyv 1/3
J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura A Két Torony hangoskönyv 2/3
J. R. R. Tolkien A Gyűrűk Ura A Két Torony hangoskönyv 3/3
J. R. R. Tolkien A Király Visszatér hangoskönyv 1/2
J. R. R. Tolkien A Király Visszatér hangoskönyv 2/2

Míg sok más szerző fantasy műveit publikálta Tolkien előtt…

A hobbit és a Gyűrűk ura nagy sikere közvetlenül a műfaj népi újjászületéséhez vezetett. Ez okozta Tolkien népszerűsítését a modern fantasy irodalom – pontosabban a fantasy – „atyjaként”. 2008-ban a The Times a hatodik helyet foglalta el az “50 legnagyobb brit író 1945 óta” listán.

A Forbes az ötödik legjobban kereső “halott híresség” kategóriába sorolta 2009-ben. Tolkien soha nem számított arra, hogy történetei népszerűvé válnak, ám pusztán véletlenül 1936-ban Susan Dagnall, a londoni George Allen kiadó cég alkalmazottja hívta fel a figyelmet a Hobbit című könyvre, amelyet néhány évvel korábban saját gyermekeinek írt. & Unwin, aki rávette Tolkien-t, hogy terjessze közzé.

Amikor egy évvel később megjelent, a könyv felnőtteket és gyerekeket egyaránt vonzott, és elég népszerűvé vált ahhoz, hogy a kiadók felkérjék Tolkien-t, hogy készítsen folytatást. A folytatás iránti kérelem arra késztette Tolkienet, hogy kezdje el a leghíresebb művét: A Gyűrűk Ura című epikus regényt (eredetileg három kötetben jelent meg 1954–1955). Tolkien több mint tíz évet töltött a Gyűrűk Ura elsődleges elbeszélésének és mellékleteinek megírásával, ezalatt az Inklingek állandó támogatását kapta.

 

LETÖLTENÉD? HOGYAN LESZ A YOUTUBE HANGOSKÖNYVBŐL LETÖLTHETŐ MP3?

  1. Másold ki a youtube videó linkjét és illeszd be felül a “Paste link here..” részbe.
  2. Ellenőrizd, hogy a kimeneti fájlformátum mp3 legyen.
  3. Majd kattints a START -ra és a program elkezdi a videó átalakítását mp3-ra.
  4. Ahogy elkészült a konvertálás, megjelenik egy DOWNLOAD gomb. Kattints rá és töltsd le a hangoskönyvet mp3 formátumban. Ennyi az egész 🙂

Hangoskönyv letöltés és mp3 formátummá alakítás itt >>

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: