Asimov alapítvány hangoskönyv

Asimov alapítvány hangoskönyvek

Az Asimov Alapítvány hangoskönyv sorozat az alábbi címekből áll:

Asimov alapítvány hangoskönyv sorozat

 1. Az alapítvány előtt
 2. Előjáték az alapítványhoz
 3. Alapítvány
 4. Alapítvány és Birodalom
 5. Második alapítvány
 6. Az Alapítvány pereme
 7. Alapítvány és Föld

Isaac Asimov 1920. január 2-án született és 1992. április 6án halt meg. Asimov amerikai író és a Bostoni Egyetem biokémiai professzora volt. Ismert volt tudományos és fantasztikus műveiről. Asimov termékeny író volt, aki több mint 500 könyvet és becslések szerint 90 000 irodalomtudományi jegyzetet és képeslapot írt, vagy szerkesztett.

Asimov kemény tudományos fantasztikumot írt. Asimovot Robert A. Heinlein és Arthur C. Clarke mellett életében az egyik “nagy három” tudományos-fantasztikus írónak tartották. Aszimov leghíresebb alkotása az “Alapítvány” sorozat, amelynek első három könyve 1966-ban elnyerte az egyszeri Hugo-díjat a “Minden idők legjobb sorozatának”. További nagy sorozatai a “Galaktikus Birodalom” és a Robot-sorozatok.

Asimov alapítvány hangoskönyv

A Galaktikus Birodalom regényei ugyanazon kitalált univerzum korábbi történetében játszódnak le, mint az Alapítvány sorozat. Később az Foundation and Earth (1986) munkatársaival összekapcsolta ezt a távoli jövőt a Robot-történetekkel, és egységes “jövőbeli történelmet” hozott létre történeteihez hasonlóan, mint Robert A. Heinlein úttörője és korábban Cordwainer Smith és Poul Anderson producere.

 

Szerző

Asimov alapítvány hangoskönyv címe

Isaac Asimov Az alapítvány előtt 2/1
Isaac Asimov Az alapítvány előtt 2/2
Isaac Asimov Előjáték az alapítványhoz 2/I
Isaac Asimov Előjáték az alapítványhoz 2/2
Isaac Asimov Alapítvány
Isaac Asimov Alapítvány és Birodalom
Isaac Asimov Második alapítvány
Isaac Asimov Az Alapítvány pereme 2/1
Isaac Asimov Az Alapítvány pereme 2/2
Isaac Asimov Alapítvány és Föld 2/1
Isaac Asimov Alapítvány és Föld 2/2

 

Több száz novellát is írt, köztük a “Nightfall” című társadalomtudományi regényt, amelyet 1964-ben minden idők legjobb sci-fi történetének választottak az amerikai sci-fi írók. Asimov a Lucky Starr fiatalkorú tudományos-fantasztikus regények sorozatát Paul French néven írta.

Asimov rejtélyeket és fantáziát, valamint sok szépirodalmat is írt. Népszerű tudományos könyveinek többsége történelmi módon magyarázza a fogalmakat, a lehető legmesszebbre nyúlva egy olyan időszakba, amikor a kérdéses tudomány a legegyszerűbb stádiumban volt.

Számos más tudományos és nem tudományos témáról írt, például kémia, csillagászat, matematika, történelem, bibliai exegézis és irodalomkritika. Az American Humanist Association elnöke volt. Asimov aszteroidát (5020),  krátert a Mars bolygón, egy Brooklyn-i általános iskolát, a Honda emberszabású robotját, az ASIMO-t és négy irodalmi díjat nevezik meg tiszteletére.

 

LETÖLTENÉD? HOGYAN LESZ A YOUTUBE HANGOSKÖNYVBŐL LETÖLTHETŐ MP3?

 1. Másold ki a youtube videó linkjét és illeszd be felül a “Paste link here..” részbe.
 2. Ellenőrizd, hogy a kimeneti fájlformátum mp3 legyen.
 3. Majd kattints a START -ra és a program elkezdi a videó átalakítását mp3-ra.
 4. Ahogy elkészült a konvertálás, megjelenik egy DOWNLOAD gomb. Kattints rá és töltsd le a hangoskönyvet mp3 formátumban. Ennyi az egész 🙂

Hangoskönyv letöltés és mp3 formátummá alakítás itt >>

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: